Krajalnice do pieczywa

Pieczywo – takie jak chleby i bułki – jest dla wielu osób podstawą żywienia. Często różne rodzaje pieczywa serwowane są także w restauracjach, hotelach, barach, jadłodajniach i innych lokalach zajmujących się świadczeniem usług gastronomicznych. Czas jest cenny, a ręczne krojenie pieczywa zabiera go niesłychanie wiele. Przemysłowe krajalnice są także nieodzownym elementem wyposażenia piekarni i sklepu wielobranżowego. Klienci lubią kupować już pokrojone bochenki chleba, ponieważ ułatwia im to przygotowywanie domowych posiłków.

Maszyny do krojenia pieczywa w piekarni

W naszej ofercie można znaleźć profesjonalne maszyny do krojenia chleba. Są one niezwykle przydatne i użyteczne, ponieważ są stworzone w taki sposób, by generowały jak najmniejsze straty w procesie krojenia chleba.

Klienci mają różne preferencje co do grubości kromek chleba. Jedni lubią, grubsze kromki, drudzy cieknie jak kartka papieru, a jeszcze inni wybierają rozwiązanie pomiędzy. Aby sprostać przyzwyczajeniom Klientów, warto mieć możliwość regulacji grubości kromek chleba. Oferowane przez nas maszyny do krojenia chleba mają szeroki zakres regulacji krojenia pieczywa. Ponadto można przy ich pomocy kroić bochenki chleba o różnej wielkości i zróżnicowanym stopniu twardości. Noże do krojenia są wykonane z najwyższej jakości stali nierdzewnej. Jest ona niezwykle wytrzymała i odporna na stępienie. Pozostałe elementy wykonane są z tworzyw sztucznych dopuszczonych do kontaktu z żywnością.

Krajalnica do pieczywa przemysłowa

Krajalnice do chleba i pieczywa są często używanym sprzętem, więc dobrze jest wybrać taki model, który łatwo utrzymać w czystości. Przed podjęciem ostatecznego wyboru warto zainteresować się, jak można pozbyć się zbędnych okruszków i czy można wymontować do umycia poszczególne części maszyny.

Krajalnica do chleba to sprzęt, który może generować hałas w sklepie. Dla jak najwyższego komfortu pracy zaleca się wybór urządzenia oferującego tryb cichej pracy.

Przydatnym elementem wyposażenia są także kółka, dzięki którym bez większego wysiłku można przestawić w inne miejsce. To przydatne, szczególnie gdy krajalnica do pieczywa jest duża i ciężka.

W naszym sklepie internetowym poza krajalnicami do chleba dostępne są także różnego rodzaju akcesoria – np. noże i kamienie ostrzące – i szereg innych produktów przydatnych w lokalach gastronomicznych np. maszynki do mielenia mięsa.

Czym kierować się przy wyborze sklepowej krajalnicy do pieczywa?

Podejmując decyzję dotyczącą wyboru konkretnego urządzenia z tej kategorii, warto zwrócić uwagę na kilka istotnych aspektów. Przy wyborze krajalnicy jednym z priorytetów powinno być bezpieczeństwo użytkowania. Ostre i szybko poruszające się w obudowie noże, mogą stanowić realne zagrożenie dla obsługi. Właśnie dlatego warto zdecydować się na sprzęt, który posiada wszelkie niezbędne certyfikaty i zabezpieczenia. Krajalnice do chleba dostępne w naszym sklepie są niezwykle bezpieczne i posiadają między innymi system awaryjnego wyłączania.
Dzięki temu można mieć gwarancję, że krajalnica do pieczywa sklepowa nie będzie stwarzać zagrożenia dla osoby, która będzie ją obsługiwać.

Maszyna do krojenia chleba w piekarni – czy trzeba ją mieć?

Krajalnica do chleba w piekarni to niezbędny sprzęt w każdej piekarni. Dzięki niej obsługa sklepu może szybko i precyzyjnie pokroić chleb, pieczywo na jednolite, równe kromki. Kiedyś dodatkową wartością dla Klienta, była możliwość pokrojenia pieczywa, zamiast samemu kupować krajalnicę. Dziś stała się standardem, którego wymaga większość Klientów. Krojenie ułatwia pakowanie chleba i wpływa na komfort kupujących, którzy mogą od razu konsumować zakupiony produkt. Równie ważna jest prezentacja pieczywa, dlatego musimy zadbać o odpowiednie regały piekarnicze.

Jak myć krajalnicę do pieczywa?

Aby wyczyścić krajalnicę do chleba piekarniczą najpierw należy odłączyć urządzenie od prądu. Miękką ściereczką lub ręcznikiem papierowym należy zebrać okruchy, znajdujące się na powierzchni. Następnie przy pomocy specjalnych środków chemicznych (specjalistycznych dla gastronomii) i ciepłej wody delikatnie myjemy sprzęt. Jeśli na powierzchni znajdują się przyklejone kawałki ciasta lub inne resztki jedzenia, trzeba je usunąć bez używania ostrych narzędzi, które mogłyby zarysować powierzchnie. Po umyciu i zdezynfekowaniu należy wytrzeć krajalnicę do sucha.